JellyPages.com

Monday, 30 July 2012

Permulaan Menjadi Pekerja yg Matang

Hari nie..saya di nasihat kan supaya menjadi pekerja yang matang...
no more student attitude aida...

First of all..bos panggil menggunakan Gtalk..perghh...
rupenye  nak bagi gaji..menakutkan je..skang da xbole jerit2 da..ofis da laen2..so gtalk je mampu...
aida malas gler nak wat MPF erk or KWSP la..ingt nak dpt gaji full bulan nie...
tapi boss da potong da..terima je la..wlupon ciput je rase..atleast ade penyimpanan ckit camtu..
never mind.. so..aida kene la pegi register name aida dekat KWSP nnt..
leceh nye..bkn tu keje bos ke?? nape pekerja yg kene buat? hmmm...
sebenarnye..xde admin kat sini...admin nye keje bos la buat..coz admin da benti..
iaitu Nur Fatin..

Tadi ada konflik pasal claim...adakah saya da ambil ataupon bos belum bagi ag??
tu yg xpasti..aida rase x..tp bos kata ya..
setelah cek dan cek dan cek lagi..kemudian cek lagi..bos yg xkasi ag..ngade2 tul..
claim harus dituntut..hehe.. dan akhirnya aida dpt claim tu..tp jgn lpe..ade lg claim tuk bln nie..tggu ya.. ^_^

so...bermula la kesah nasihat kepada aida... aida skang kene tunjuk kan yang aida nie pekerja disiplin dan tidak lagi pikir seorang student yang baru bekerja...
sekarang attitude student tu kene buang..dan kene merasa bangga dengan title seorang pekerja...
aida pekerja yang dapat dibanggakan..u must appreciate that...
dan..dia ingt aida ngan fatin tu kembar siam..apa yg fatin buat aida buat..apa yang aida wat fatin buat jgk...
tp ternyata die silap....kan..baru tau..kembar sebagai seorang teman..tp tidak pada pkrjaan...
aida kene tunjuk aida boleh bekerja..dan dah ada perancangan tuk aida pada masa akan datang...

Lepas tu..bos tanye.."Aida..awak ada perancangan untuk berhenti?? kalo ade hati nak berhenti ke.."
ada eh bos tanye camnie...pelik...die nak tau aida ade ati nak benti ke x sebab ble software tu da launching..mungkin aida yang kene training org..tau tu..kalo x .. die kene carik pekerja lagi...
tp kalo la ckp tadi..aah mmg ada niat nak benti..tapi bukan mase sekarang nie..
xsmpai ati la plak..hehehe

tapi skarang kene ubah diri menjadi seorang yang matang..menjadi seorang yang professional..menjadi seorang yang pandai berkomunikasi dan menjadi seorang yang lantang bersuara...
bole ke???

juz terus kan...cuma lihat apa yang terjadi je lepas nie...niat tuk sambung blaja aida postpone dulu...
nak simpan azam menjadi pekerja yang bole dipandang orang bukan dari segi paras rupa tapi sebagai pekerja berwibawa..walaupon kat ofis nie atau pon kt tmpt laen nnt...
insyaAllah...^_^


Bestie Worked

hari nie saya kene mula bekerja berseorangan da.....
tanpa Nur Fatin lagi...

rase laen gler kot...kalo dulu aida selalu menidakkan yang aida akan bosan or sunyi or pape la..
tapi skang baru aida rase bile da tiba masa nya yang dia xde lagi mase aida bekerja...
nampak x rase apa tu..nampak x yg ko nie macam penting je..
actually mmg penting pon tuk aida .. sebab xde kawan da nak bergaduh...
xde kawan da nak melayan aida...xde kawan da nak sakit kan ati aida...
xde kawan da nak nyanyi same2,..xde kawan da nak balik keje n nak makan same2..
xde kawan da nak borak pasal cinta .. xde kawan da nak saling mencurah rase ati nie...
xde da nak kene mara same2..lepas nie aku sorg je kene hadap bos bile kene mara....hahaha
baru tiga bulan kot...rase cam ilang kawan... bukan xbole jmpe kat luar kan2..
yang penting selama ko ade semasa bekerja nie..buat aida rase epy gler...
wlupon rase gado or tacing2.. biase la..mst ade punye...
tapi lebih banyak dan sangat banyak ko buat idop aida mase bekerje nie sangat epy...

yang penting lepas nie..xmo la lupe aida...
nak kuar ke..nak ke mane ke..nak jalan2 ke..saya pon nak ikot!!!
hehehe

thankz everything....

Wednesday, 25 July 2012

Study

Now aida da abeh da DIPLOMA
abeh study dengan sangat cemerlang...walaupun tau bole dapat lebih bagus lg..
tp aida sangat bersyukur sangat kerana pointer yang sangat AMAZING and soooooo GOOD...
xsangka kot banyak camtu resultnya apabila da abeh diploma...
sangat seronok sebab xlama lagi nak graduate da ...

xsabar kot nak tggu mase nie...nak tgk muke kwn2...nk tgk muke lecturer2 yg da ngajar kteowg..
nk tgk muke aleff..coz dlu kalo xde die pon..xde de dpt cmnie...nk tgk muke aten, ira, fida, ayu ngn syasya...
kalo xde dorg nie...ntah cmne la aku study...
yang paling nk tgk sgt nnt...aikal...mst sume muke epy2 kan...last day jadi student kptm tuk diploma...
apa eh yang kene pakai nnt..
nak prepare ape eh...
hehe

tp kan bila majlis graduation itu tiba..pasti aida sedih sangat...
coz abah xde nak tengok aida amek sijil tu...pkai topi graduate tu...pegang bunga banyak..dgn bangga sekali....hmmm...
tapi yang penting..aida da merialisasikan impian abah nak tgk sorg anak abah berjaya..
xde la berjaya sangat..baru diploma..tapi sangat membanggakan la..kerana pointer yg sgt bagus...abah mesti bangga nye la....hehehe

bila diploma da abeh..ramai rakan aida yang berlumba-lumba nak amek DEGREE plak....
bkn nye xbagus..sangat bagus untuk menaikkan gaji kita dan kita bole demand sebab kita da ade degree...tapi situasi family kita berbeza-beza...
aida bkn org senang...dan aida bkn org yg nak tgk mak aida susah...mak kene bg duit blnje ag..
hmmm...

tapi maybe lom mase nye lagi kot aida nk sambung lagi..mungkin dalam dua or tiga tahun lagi...kan2..
tiada apa yang indah selain usaha kita... 
aida nak merasai alam pekerjaan dlu..bkn senang nak dapat...
wlupon org cakap senang..tapi bagi aida tetap susah...
wlupon org ckp elok amek degree dlu...tp kalo xde dorongan dan supportive..xsemangat kot...
tp tu bkn pnting pon..dlu mase diploma pon xde org sokong tp bole je berjaya...sebab usaha sndiri tu penting..

aida akan amek degree jugak...tapi mungkin bukan mase aida sekarang...
peaceeeeee ^_^





Bulan Ramadhan

Alhamdullilah..im still alive tuk sambut Ramadhan kali ke 21...
bcoz umo aida baru je 21 kot..muda ag.. ^_^

Ari nie da masok kali ke 5 kita berpuasa...
Seronok sangat dapat jumpa Bulan Ramadhan ini ag...
sebab banyak benda bole buat dan dapat buat banyak pahala..
kena jaga mulut, perangai, tingkah laku..dan kene banyak bersabar bkn hanya tahan lapar dan dahaga...masa2 nie la byk dugaan melanda..
aida harap dapat puase penoh..tapi kite kan wanita...biasa la kalo xpose tu..ada la sebabnye...
yang laki xleh la ade alasan xnak berpuasa...hehehe
tapi aida xsempat lagi nak buat terawikh..hmmmm... hehehe

Dan ini adalah Bulan Ramadhan kedua bersama Aikal...
Kami bersama lagi menyambut Ramadhan tahun nie...
hopefully tuk Ramadhan akan datang hanya bersama die je... ~_~

aida tak sempat ag nak berbuka dengan kawan2...
baru bape ari kan..banyak ag masa...
nnt kite hang out k...

Bulan Ramadhan nie segala benda aida beli sendiri...
coz aida kan da keje...mak da tak tanggung aida da...segala2nya pakai duit gaji...
dan duit gaji tu la kene buat saving ckit..xleh blnje sampai abeh..
bila tgk makanan kat bazaar Ramadhan tu...perrgghhh...kalo bole nak beli sume je..
aida xrase lagi murtabak...nak beli tapi sayang nak keluar kan duit...heheh...
betul..sayang nak kluar duit..yela..gaji xbanyak mane..tapi nak abeh kan camtu je..xberbaloi...
bila gi sane juz tgk2 jela..beli mana yang dapat buat perut aida kenyang je...
aida xnak membazir..rugi duit je..

Dan walaupon baru beberapa ari nie je berpuasa...
dah dengar da lagu raya...nie lagi satu cite...BAJU RAYA PLAK.....
ape nak beli nie..nak beli bape pasang plak..
nak beli warne ape plak...haih..penink2..tu nnt la pkir..heheh
kene pkir bajet dulu...bile da keje nie bajet penting...
kalo dulu mak je yang bagi duit...now kene berdikari plak...
serius xbest!!! hahaha

pape pon...SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ^_^



Tuesday, 17 July 2012

Pernikahan dan Persandingan Sister's

Nurhayati bt Awirson & Hj. Afham b. Hj. Ithnin
3 JUNE 2012

Majlis yang diraikan..
sangat meriah walaupun tidak ramai yang hadir bagi pihak kami..
yang penting eppy!!





itu adalah mase nikah :)
sekali lafaz je..ingt kan berkali-kali nk lafaz coz die nye sleng ayat mat saleh tu... hehe

tahniah!! dpt abg ipar baru..





dan ini adalah majlis sanding mereka yang sgt anggun and meletop...!!!














ini la majlis dorg..nak letak gmbar byk2..tp cm xperlu kot,.bkn nk tgk sume..hehe

selamat pengantin baru!!
actually my sister da pregnant..doktor ckp bunting pelamin..cmtu la..hehehe
baru 4 minggu...doa kan kesihatan bayi tersebut..coz baru lg kan..
hope bahagia smpai syurga...

yang ini En sayang yg dtg last minit..huh..hehe


kami ble ag ?? tungguuuuuuuu.........