JellyPages.com

Thursday, 6 December 2012

When feeling become boring..why??

hmmm.....
why why why?
nothing la..semenjak pertanyaan bertalu-talu...
selepas berfikir...
selepas dan selepas..
feeling become boring plak...
boring everything...
kuang2..

cerita nie pon boring...bye

Tuesday, 4 December 2012

Ramai Nasihat pasal cinta

salam,

Hye...skang nie ramai nasihat aida psal cinta..
sebab pada umur2 cm nie la kene pkir masak2 dan masa depan..
masa depan untuk hidup berkeluarga..
dorg nasihat sbb xnak aida susah kemudian hari..

btul org ckp..seorg lelaki kene lebih dari wife die coz nnt akan dipandang rendah..
cakap org2 tua sgt btul kadang kala.. selalu akan dipandang remeh nanti..
xkn pompuan nak keje cmtu je kan..mst nak tggi kadang kala..

Semalam kuar dgn bos..1 day dgn die...wlupon die cina but die best..seriusly..cina laen aku jmpe gatal nak mampus...

die tnye awak ade boyfriend n i admit..
keje ape?? n i terdiam...
die ckp xrase rugi ke bercinta awal2..dan merugi kan mase awk
kalo die da berkejaya ..awk nmpk future die..
kalo still stdy mybe dalam lg dua tahun baru bole tgk future die..
tu kalo die bekerja..
kena carik org yg RAJIN
die selalu ckp ngn aida cmtu...

Dan aku?? xfikir lagi nak kawen..nak carik duit dan nak jage mak dulu..bile da rase selesa...bru la pkir ke arah tu...

aida percaya kt die wlupon die cina..
coz ble exhibition ngn die..everything..
macam2 la..
die selalu bagi nasihat yg bernas2...


Thursday, 22 November 2012

When My Boss Angry birdsssss...haha

Now keje da makin melambak... aida cover project JKR ..
Kena la tau everything yang ade dalam project nie..biase la budak baru dalam bidang nie..
so .... terkial-kial la nak faham sume benda...lame gak la tempoh di ambil tuk paham segalanya yang ada dalam project nie...
U know what? aida selalu kene marah..haha.. coz selalu xpaham ape yg dorang bincang kan..
so aida xde la amek port sgt..erm..amek hati la..xdela..aida anggap positive je..
biasa la kalo budak baru kene macam2... pengalaman tetap pengalaman..dan jika nak bekerja ..kena la tahan sume tu...
yela... nak gaji kan.. nak shopping kan.. so ..segalanya aida tahan..hahaha... i'm fine ok..best keje sini...

tu bukan benda aida nak cite..hehe
tadi bos suro aida bukak borang2 yang abg2 programmer nie nak develop..aida kene terangkan tau...
selalu aida jadi presenter..dan selalu aida kene mara..nak tau kenapa??
meh aida cite...hehe
sebab nya kerana..aida still xpaham lg ape yg dorg buat nie..bukan sume tau..ade part2 nye la..aida da terer ckit da..
bile bos tnye.. " saye xnak ade perkataan "kot" atau "la" atau "rase".... contoh nye.. saye rase cmnie kot...saye rase btul la." pastu msti konfident..selalu konfident tau..tp tetap salah jugak..
bgus betul boss nie..otak die cepat tangkap ..ade je aida nye yang salah..
so..kene la call JKR mintak confirmation...susah keje nie..coz laen dgn bidang yang aida belajar..
tapi aida ambil sebagai satu cabaran.. i can do it!!!

tadi....aida mengaku bersalah kerana aida salah terang kan tadi...hehe
dengan perasaan sedih nya.. i admit i wrong...aida ckp cmtu ngn boss..malu kita tau... ^_^
hehe..

bos pandang..xjadi nak mara..coz aida pndang bawah mase ckp tu..mst die simpati kan..kalo x mcm2 kuar dr mulut die..naseb bos laki..sejuk la tu pandang aida..hahahahah...
kalo la bos pompuan..abeh sumpah seranah kuar dr mulut tu..sebab tu pompuan xleh jadi bos..kan2..

so smpai sini je cite..coz jp ag nak jadi presenter lg..tuk trening plak..dpn boss laen..huargghh....:(

wish me the best k :)

regards,
aida awirson

Monday, 27 August 2012

Bahagia

Selamat hari raya Aidilfitri sume...
da hampir seminggu da kte raye...
raya tahun nie.. xde la meriah sgt... sebab xbyk gi uma sedara pon...
sebab kiteowg pergi bercuti ...wlupon xjaoh..tapi bercuti la jgk..
kami pegi Glory Beach Resort...nama pon cam best kan...
tapi mmg best pon kot..coz aida yg tempah...
swimming pool die menarik coz ade 3 jenis...
cetek, dalam ckit ngn dalam sgt...hehe
eh..promote resort tu plak...tapi nak cite sebenarnye best gler..

first time dapat pergi bercuti camnie ngan mak..kalo ade abah lagi best...
selama 20 tahun aida idop..skang umo 21 tahun bari dapat pergi...
klakar an...ntah pape je..
actually mak aida xsuke berjalan jauh2..tu yg xpena pegi...
so bila aida yang decide..aida yang plan..aida yang booking...
so semua ikot la...
tapi sume tu duit mak..heheheh...sekali2 blanje anak2 kan...
raye nie mak xkuar langsung duit tuk aida kan..
kita gi bercuti la...

gambar xde...coz sume kat camera besau...xletak ag kat laptop...
anyway..thankz mak..eppy sangat...


Perasaan

Hey2..

sambil buat kerja..sambil2 mengelamun...
memikir mase depan..memikir cinta yang abadi...mengharapkan kekal tuk selamanya...
memikir untuk mencari jalan yang terbaik..

Cinta..kadang2 sangat menyakitkan ati.. ntah kenapa..cemburu tidak mengundang tapi sakit yang tiba2 datang..eceh..hehe..
Cinta sangat sulit..sulit untuk memahami..sulit untuk mencari yang abadi..adakah saling menyayangi satu sama lain..

aida penink pikir pasal keje nih...bosan dok carik hotel sume...hehe..nope..tuk keje..kalo xbuat xdpt gaji..kalo xdpt gaji..xleh idop..kalo xleh idop..mati la...kan2

So... aida bukak la blog nie...terpikir cam nak tulis sesuatu...
nak tulis pasal hati...

kalo awak nak tau..saya sayang awak sangat2..hanya awak..dan awak je...
saya harap kita akan bersama selama nya..dunia dan akhirat...

tapi benda tu sume jodoh..selalu cakap yang tu jodoh...tapi saya selalu berdoa semoga jodoh itu milik kita..
bukan bersama dengan orang lain...

semua orang cakap..mencari la yang baik dan cari la yang dapat membimbing kita..tapi saya dah rasa awak lah orangnya..

selalu orang cakap cari la yang bertanggung jawab...tapi saya rasa awak mesti da pikir nak memikul tanggungjawab tu...

selalu orang cakap..carilah yang sudah bekerjaya...tapi saya tau awak mesti cari kejayaan itu tuk saya..xkira apa pon..orang cakap susah senang bersama..tapi kita sama2 kena kerja kuat supaya dapat kejayaan tuk diri kita..

saya akan selalu berdoa agar takdir yang akan tiba tidak akan bersama dengan orang lain,...xkira masa, xkira tahun...jika sudah bersedia,..itu lah untuk kita...

Bila tiba masa tu,, saya dan awak mesti dah matang untuk memikul langkah selanjutnya bersama..

with love ........

Friday, 17 August 2012

kebosanan



masih tak faham seksa diri ni menunggu kau? masih tak faham aku sayang kau? lebih dari yang kau fikirkan. lebih dari yang kau sangka. aku sedar rasa sayang tu wujud antara kita. cuma, aku tak tahu dimana tahap sayang kau.  aku tak mahu mengharap lebih dari yang aku mampu. aku tak mahu terawang-awangan. 

masih berharap seperti selalu..kebahagiaan yang dibina tidak akan berakhir dengan cerita sedih...ia akan menjadi cerita paling indah dalam hidup kita..tapi bagaimana nak mencari semua itu??


kalau CINTA itu benar-benar membunuh, tiada siapa yang mahu bercinta. kalau SAYANG itu menyakitkan, tiada siapa mahu menyayangi. kalau SUKA itu sebenarnya benci, tiada siapa mahu disukai. benar aku tak kenal erti cinta, sayang dan suka. jika aku perlu berkorban untuk cinta, sayang dan suka, aku berharap aku tak pernah lahir didunia ini. aku mahu kenal erti cinta, erti sayang, dan erti suka. izinkan aku mencari kepastian itu disetiap mata yang aku tenung dan ku tatap. izinkan aku mencari cebisan jawapan itu yang tersembunyi dalam dirimu.

Monday, 13 August 2012

Keras Hati

hye...
semalam ada la satu kes...
tidak membenarkan aida keluar dan berbuka pose diluar...

oleh kerana fida dan faten sudah sampai disana..
aida pon nak pegi jugak..jmpe dorang sambil2 beli sumthing tuk raye...
tapi perdebatan berlaku kerana xboleh naek tren...
why??
pastu dok debat jela..naek tren selamat ape..
orang ramai dan sebagai nya...
tapi lama kelamaan dengan pelbagai reason yang dipikirkan...
btul jgk..naek tren sbnarnye bahaye jika aida jalan sorg2..malam lak tu...
nak pegi tren jaoh lak tu...aida ingt nak pegi naek tren ..tapi tidak dibenarkan...
dengan reason2 yang diberi...akhirnya akur...
aida disuro naek moto...nak bwk keta malas...
tapi sbnarnya..pape pon kereta yang paling selamat...

mak pon bising coz nak kuar naek moto...dgn mak laen plak..
mak ckp naek tren xde la bahaye di atas jalan raya...
aida cakap ngn mak... gi keje sampai ke damansara naek moto ok je...
mak jawab...engkau nie mmg xboleh dilarang...mak cakap je ko xnak dengar..
ape lagi orang laen yg xbagi..xdenya nak dengar..nak ikot kepala sendiri je...
hahah...kene skali...
mak sangat memahami...orang nak mara sekali pon...aida redah je...
kene mara pon xkesah...thats my attitude..nak wat cmne..keras hati n keras kepala nie xdpt nak elak..
ntah pangai sape ntah...mase alam persekolahan bole la nak larang aida...
now..if aida rase betul dan xsalah aida buat je..xkesah org laen mara...
hehehe

so encik syg...mara cmne pon aida tetap pegi gak..
hehe...selamat pegi dan balik...wlupon hanya bawa balik sehelai tudung...
tapi bahagia jmpe mereka sgt bermakne...bkn selalu dapat jmpe...



Thursday, 9 August 2012

Nasihat

Assalammualaikum..

hmmmm...semalam aida diberi nasihat mengenai cinta...
akak aida la...bersungguh die nasihat kan...
now tibe2 rase cam tersedar...umo nie da tua sebenarnye...
yela..tahun depan da 22 thun..da bole kawen kot...sampai ble nak maen2 ble bercinta...
sampai ble nak juz suke2 je dan xpkir mase depan...
tolong la pikir yang terbaek tuk diri sendiri...

terdiam dan terkelu...
ape nak ckp nih...
mmg la pkir nak kawen...tapi...
xde la dalam mase setahun dua nie...

disuruh berpkir dengan matang...
adakah die yang terbaek...
adakah die dapat sara pada mase akan dtg..
adakah die dpt bg keselesaan...
adakah die ade keje tetap..
sekurang2nya keta kancil la die ade...
asal kan kereta...

mak pulak belom rase bangga dengan ape yg aku ade...
mak pon nak aida pkir benda nie...
aida da besar dan umor bkn budak2 ag...
perkara camnie tuk idop mase depan...
bercinta bukan tuk suke2...bercinta tuk menjadi kan die sebagai suami kite satu hari nnt...

InsyaAllah...akan mengambil cite ini sebagai tauladan <3



Friday, 3 August 2012

Peluang

Peluang yg diberi harus la diambil...
jgn hanya untuk keseronokan semata-mata...
jangan hanya pkir untuk esok...
kene pikir untuk masa hadapan apa yg hendak dilakukan...
apa yang ada di depan mata tidak semesti nya kekal sampai ble2...
jgn mudah suka atau bersenang hati dgn apa yang ada...
itu lah nasihat yg paling best...tapi xpena ade org pkir kan benda tu sume...
kalo tidak..sume org akan berjaya termasuk aida...

dalam memberi peluang...
bukan mudah untuk diberi kerana sesuatu yang sangat rumit...
tetapi hanya ingin lihat untuk berubah..peluang tu still diberi...
tapi dgn masa yang dirasakan masih boleh diterima...
kerana sudah banyak nasihat yang di dengar...
dan ia bukan berguna dan tidak memberi sebarang perubahan...
bila ntah tiba untuk perubahan itu untuk diambil sebagai tanggungjawab pon ntah la...

selalu diberitahu...jika dapat ia selepas itu..itu adalah takdir...
tapi jika sudah tahu sekarang masih boleh diubah kerana ia bukan kekal...

kerana benda begitu..sume benda tolak tepi...
tapi jika sampai masanya...hanya takdir menentukan...
jika itu takdir..akan diterima...jika ada yang lain ia akan beralih arah..
penat untuk bertahan..tapi hanya berseorangan yang menahan tapi tidak untuk ia hendak berubah...
bukan sesuatu untuk disedihkan dan bukan sesuatu benda untuk disesalkan...
ia adalah sesuatu yang akan melegakan...mencari lagi yang terbaik...

Kita terdidik mendapat segalanya tanpa usaha, maka kita tidak dididik untuk berusaha mendapatkannya kerana itu peluang yang datang seringkali diabaikan. Hanya manusia yang sering mengalami kepayahan dan situasi yang mendesak terpaksa mengambil peluang kerana tiada pilihan yang lain dan ketabahan akan membantu untuk mengecapi kejayaan.

sumber : dari yang pemberi nasihat...^_^








Thursday, 2 August 2012

Salary

Bulan August..
gaji bulan nie da potong EPF...
mak aih..terase kurg duit tu..tp xpe la..simpanan mase depan...
simpan sendiri tiap2 blan abeh...bising mak..
bkn ade beli pape pon..
hehe

bulan nie byk gler kuar duit...
ngan raye lagi..ngan janji ngn syawal die punye fon lagi..
ngn baju raye lg..duit raye lg...beli kasut futsal lg...
perghhh....xraye la cmnie...
nak bercuti lak nnt kt melaka...memang abeh la duit gaji bulan nie...

mmg kene buat kiraan la cmnie..bape kos yg sgt memerlukan..
beli untuk keperluan dan bukan untuk nafsu mata nak beli sume benda..
nak mkn mcm2...kalo bole nak save ckit..tuk mase depan...

so aida....stat bulan nie..jangan nak boros...
simpan azam lagi...azam lagi?
bape byk azam da...tp xde pon folo azam tu...hehehe
usaha tangga kejayaan..jln tutup mata..jgn tgk sume bende..
hehe

wlupon org ckp..idop bahagia dengan cinta..
tapi jika xde duit..cinta xkemana...
so jom wat kempen..jom menabung dari sekarang...
untuk future..cerah kehidupan...
hehe


peaceeeee yoooo ^_^


Monday, 30 July 2012

Permulaan Menjadi Pekerja yg Matang

Hari nie..saya di nasihat kan supaya menjadi pekerja yang matang...
no more student attitude aida...

First of all..bos panggil menggunakan Gtalk..perghh...
rupenye  nak bagi gaji..menakutkan je..skang da xbole jerit2 da..ofis da laen2..so gtalk je mampu...
aida malas gler nak wat MPF erk or KWSP la..ingt nak dpt gaji full bulan nie...
tapi boss da potong da..terima je la..wlupon ciput je rase..atleast ade penyimpanan ckit camtu..
never mind.. so..aida kene la pegi register name aida dekat KWSP nnt..
leceh nye..bkn tu keje bos ke?? nape pekerja yg kene buat? hmmm...
sebenarnye..xde admin kat sini...admin nye keje bos la buat..coz admin da benti..
iaitu Nur Fatin..

Tadi ada konflik pasal claim...adakah saya da ambil ataupon bos belum bagi ag??
tu yg xpasti..aida rase x..tp bos kata ya..
setelah cek dan cek dan cek lagi..kemudian cek lagi..bos yg xkasi ag..ngade2 tul..
claim harus dituntut..hehe.. dan akhirnya aida dpt claim tu..tp jgn lpe..ade lg claim tuk bln nie..tggu ya.. ^_^

so...bermula la kesah nasihat kepada aida... aida skang kene tunjuk kan yang aida nie pekerja disiplin dan tidak lagi pikir seorang student yang baru bekerja...
sekarang attitude student tu kene buang..dan kene merasa bangga dengan title seorang pekerja...
aida pekerja yang dapat dibanggakan..u must appreciate that...
dan..dia ingt aida ngan fatin tu kembar siam..apa yg fatin buat aida buat..apa yang aida wat fatin buat jgk...
tp ternyata die silap....kan..baru tau..kembar sebagai seorang teman..tp tidak pada pkrjaan...
aida kene tunjuk aida boleh bekerja..dan dah ada perancangan tuk aida pada masa akan datang...

Lepas tu..bos tanye.."Aida..awak ada perancangan untuk berhenti?? kalo ade hati nak berhenti ke.."
ada eh bos tanye camnie...pelik...die nak tau aida ade ati nak benti ke x sebab ble software tu da launching..mungkin aida yang kene training org..tau tu..kalo x .. die kene carik pekerja lagi...
tp kalo la ckp tadi..aah mmg ada niat nak benti..tapi bukan mase sekarang nie..
xsmpai ati la plak..hehehe

tapi skarang kene ubah diri menjadi seorang yang matang..menjadi seorang yang professional..menjadi seorang yang pandai berkomunikasi dan menjadi seorang yang lantang bersuara...
bole ke???

juz terus kan...cuma lihat apa yang terjadi je lepas nie...niat tuk sambung blaja aida postpone dulu...
nak simpan azam menjadi pekerja yang bole dipandang orang bukan dari segi paras rupa tapi sebagai pekerja berwibawa..walaupon kat ofis nie atau pon kt tmpt laen nnt...
insyaAllah...^_^


Bestie Worked

hari nie saya kene mula bekerja berseorangan da.....
tanpa Nur Fatin lagi...

rase laen gler kot...kalo dulu aida selalu menidakkan yang aida akan bosan or sunyi or pape la..
tapi skang baru aida rase bile da tiba masa nya yang dia xde lagi mase aida bekerja...
nampak x rase apa tu..nampak x yg ko nie macam penting je..
actually mmg penting pon tuk aida .. sebab xde kawan da nak bergaduh...
xde kawan da nak melayan aida...xde kawan da nak sakit kan ati aida...
xde kawan da nak nyanyi same2,..xde kawan da nak balik keje n nak makan same2..
xde kawan da nak borak pasal cinta .. xde kawan da nak saling mencurah rase ati nie...
xde da nak kene mara same2..lepas nie aku sorg je kene hadap bos bile kene mara....hahaha
baru tiga bulan kot...rase cam ilang kawan... bukan xbole jmpe kat luar kan2..
yang penting selama ko ade semasa bekerja nie..buat aida rase epy gler...
wlupon rase gado or tacing2.. biase la..mst ade punye...
tapi lebih banyak dan sangat banyak ko buat idop aida mase bekerje nie sangat epy...

yang penting lepas nie..xmo la lupe aida...
nak kuar ke..nak ke mane ke..nak jalan2 ke..saya pon nak ikot!!!
hehehe

thankz everything....

Wednesday, 25 July 2012

Study

Now aida da abeh da DIPLOMA
abeh study dengan sangat cemerlang...walaupun tau bole dapat lebih bagus lg..
tp aida sangat bersyukur sangat kerana pointer yang sangat AMAZING and soooooo GOOD...
xsangka kot banyak camtu resultnya apabila da abeh diploma...
sangat seronok sebab xlama lagi nak graduate da ...

xsabar kot nak tggu mase nie...nak tgk muke kwn2...nk tgk muke lecturer2 yg da ngajar kteowg..
nk tgk muke aleff..coz dlu kalo xde die pon..xde de dpt cmnie...nk tgk muke aten, ira, fida, ayu ngn syasya...
kalo xde dorg nie...ntah cmne la aku study...
yang paling nk tgk sgt nnt...aikal...mst sume muke epy2 kan...last day jadi student kptm tuk diploma...
apa eh yang kene pakai nnt..
nak prepare ape eh...
hehe

tp kan bila majlis graduation itu tiba..pasti aida sedih sangat...
coz abah xde nak tengok aida amek sijil tu...pkai topi graduate tu...pegang bunga banyak..dgn bangga sekali....hmmm...
tapi yang penting..aida da merialisasikan impian abah nak tgk sorg anak abah berjaya..
xde la berjaya sangat..baru diploma..tapi sangat membanggakan la..kerana pointer yg sgt bagus...abah mesti bangga nye la....hehehe

bila diploma da abeh..ramai rakan aida yang berlumba-lumba nak amek DEGREE plak....
bkn nye xbagus..sangat bagus untuk menaikkan gaji kita dan kita bole demand sebab kita da ade degree...tapi situasi family kita berbeza-beza...
aida bkn org senang...dan aida bkn org yg nak tgk mak aida susah...mak kene bg duit blnje ag..
hmmm...

tapi maybe lom mase nye lagi kot aida nk sambung lagi..mungkin dalam dua or tiga tahun lagi...kan2..
tiada apa yang indah selain usaha kita... 
aida nak merasai alam pekerjaan dlu..bkn senang nak dapat...
wlupon org cakap senang..tapi bagi aida tetap susah...
wlupon org ckp elok amek degree dlu...tp kalo xde dorongan dan supportive..xsemangat kot...
tp tu bkn pnting pon..dlu mase diploma pon xde org sokong tp bole je berjaya...sebab usaha sndiri tu penting..

aida akan amek degree jugak...tapi mungkin bukan mase aida sekarang...
peaceeeeee ^_^





Bulan Ramadhan

Alhamdullilah..im still alive tuk sambut Ramadhan kali ke 21...
bcoz umo aida baru je 21 kot..muda ag.. ^_^

Ari nie da masok kali ke 5 kita berpuasa...
Seronok sangat dapat jumpa Bulan Ramadhan ini ag...
sebab banyak benda bole buat dan dapat buat banyak pahala..
kena jaga mulut, perangai, tingkah laku..dan kene banyak bersabar bkn hanya tahan lapar dan dahaga...masa2 nie la byk dugaan melanda..
aida harap dapat puase penoh..tapi kite kan wanita...biasa la kalo xpose tu..ada la sebabnye...
yang laki xleh la ade alasan xnak berpuasa...hehehe
tapi aida xsempat lagi nak buat terawikh..hmmmm... hehehe

Dan ini adalah Bulan Ramadhan kedua bersama Aikal...
Kami bersama lagi menyambut Ramadhan tahun nie...
hopefully tuk Ramadhan akan datang hanya bersama die je... ~_~

aida tak sempat ag nak berbuka dengan kawan2...
baru bape ari kan..banyak ag masa...
nnt kite hang out k...

Bulan Ramadhan nie segala benda aida beli sendiri...
coz aida kan da keje...mak da tak tanggung aida da...segala2nya pakai duit gaji...
dan duit gaji tu la kene buat saving ckit..xleh blnje sampai abeh..
bila tgk makanan kat bazaar Ramadhan tu...perrgghhh...kalo bole nak beli sume je..
aida xrase lagi murtabak...nak beli tapi sayang nak keluar kan duit...heheh...
betul..sayang nak kluar duit..yela..gaji xbanyak mane..tapi nak abeh kan camtu je..xberbaloi...
bila gi sane juz tgk2 jela..beli mana yang dapat buat perut aida kenyang je...
aida xnak membazir..rugi duit je..

Dan walaupon baru beberapa ari nie je berpuasa...
dah dengar da lagu raya...nie lagi satu cite...BAJU RAYA PLAK.....
ape nak beli nie..nak beli bape pasang plak..
nak beli warne ape plak...haih..penink2..tu nnt la pkir..heheh
kene pkir bajet dulu...bile da keje nie bajet penting...
kalo dulu mak je yang bagi duit...now kene berdikari plak...
serius xbest!!! hahaha

pape pon...SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ^_^



Tuesday, 17 July 2012

Pernikahan dan Persandingan Sister's

Nurhayati bt Awirson & Hj. Afham b. Hj. Ithnin
3 JUNE 2012

Majlis yang diraikan..
sangat meriah walaupun tidak ramai yang hadir bagi pihak kami..
yang penting eppy!!





itu adalah mase nikah :)
sekali lafaz je..ingt kan berkali-kali nk lafaz coz die nye sleng ayat mat saleh tu... hehe

tahniah!! dpt abg ipar baru..





dan ini adalah majlis sanding mereka yang sgt anggun and meletop...!!!














ini la majlis dorg..nak letak gmbar byk2..tp cm xperlu kot,.bkn nk tgk sume..hehe

selamat pengantin baru!!
actually my sister da pregnant..doktor ckp bunting pelamin..cmtu la..hehehe
baru 4 minggu...doa kan kesihatan bayi tersebut..coz baru lg kan..
hope bahagia smpai syurga...

yang ini En sayang yg dtg last minit..huh..hehe


kami ble ag ?? tungguuuuuuuu.........



Monday, 30 April 2012

Menjadi Pekerja Biasa

today is the first day aida keje sebagai pekerja biasa..
aida still bekerja di company aida praktikal tu..
pagi2 la bos da cal hanya untuk tanye ape perasaan first day bekerja...
erm..biase je..hehe...
juz takut la bila de wat keje salah akan dimarah..oh god...xsanggup dengar..

ari pertama keje...
best..coz ade yg wish..selamat masok alam bekerja...
first time aida kerja tau..sebelom nie xpena pon..
lgpon sebelom nie praktikal...
juz dpt gaji praktikal je la...
xsaba nak tunggu ujung bulan...nak rase gaji banyak...hehe
aida juz buat keje cm biase...
juz tggu bos nk tgk respond die kat aida cmne...
aida still IT Executive or mula dr bawah dlu...
nk sign offer letter..bape gaji aida eh...
dupdapdupdap pon ade...

hopefully ari2 yg akan datang akan aida jalani dengan bahagia dan diberi kesihatan yang sehat...
aida akan cuba menjadi pekerja yg berdedikasi dan bersungguh...insyaAllah..
thankz to my boss bcoz nak guna hikmat saya lg..
wlupon jaoh ..saya still kat sini bcoz nk crk pengalaman baru sebagai pekerja..
sebab saya yakin company nie akan memberi saya pengalaman yang sgt best..
company nie akan berkembang dengan jayanya...


insyaAllah...amin..












Friday, 27 April 2012

Habis da Praktikal...Menjadi Dak Internship...Habis Diploma

yeay!!!!!
finally aida habis DIPLOMA..
selama 3 tahun mengejar untuk mendapat result de best..
mengejar untuk menjadi cemerlang..
mengejar untuk membanggakan mak...
akhirnya sudah berakhir dengan sangat cemerlang...

saya sudah abis study di KOLEJ POLY-TECH MARA KL...
sebagai seorang pemegang Diploma in Business Information Technology..
saya habis kan dengan jayanya...yeay!!
pelbagai rintangan, pelbagai dugaan, 
suka duka, pahit manis, hati perasaan,
kawan-kawan...segala-galanya sgt memberi inspirasi...
lecturer-lecturer yang mengajar sgt best..
dari sem 1 smpai sem 5...sem 6 praktikal..
gler ar..xcaye kot..

terima kasih pada kawan-kawan yang selalu berada bila aida susah...bila aida eppy...bila aida nk wat assignment...thankz korang coz xjemu kawan ngn aida..korg bg aida join group korg..kita wat keje same2..
dgn kwn2 yg dulu sakit ati, kita gado2...maki2...masam muka..terasa hati, terguris dgn ape yg aida buat..aida say sory...sory sgt2...biase la kan..dalam menjalinkan hubungan sebagai kawan..macam2 hal...

lecturer-lecturer yg ajar aida smpai aida berjaya..pointer yg sgt best...bg aida markah best2..aida buat sehabis baik da tu...thankz a lot...kalo xde lecturer- lecturer yg bg semangat..aida xkn berjaya mcm sekarang..thankz sgt...

kepada mak yang xpena mengeluh bg adik duit belanja kt kolej .. duit beli buku...duit minyak moto ngn keta..terima banyak-banyak..adik keje nnt adik dpt gaji adk blanje ape mak nak...hehe

thankz to ira, aten, fida, ayu, syasya, alef dan mereka-mereka yg rapat ngn aida..segala-gala melalui bersama..aida xkn lupa korg...aida bhagia sgt berada di kolej kerana aida ade korg...korg yg sgt baek yg menerima aida seadanya...sanggup lyn kerenah aida...aida say sory selama kita belajar..terkedekut ilmu, termara korg, terkecik kan ati korg, terguris ati korg...sory..hopefully hubungan kita sebagai kawan kekal selamanya...

thankz to my syg yg always wif me sepanjang kita berada di kolej...hope kita kekal sampai kawin nnt...hehehe....keje crk duit banyak2 tau..hehe

AKHIRNYA...PERJUANGAN UNTUK MENCAPAI SATU DIPLOMA BERJAYA...TUNGGU TUK AMEK DEGREE PLAK...hopefully tercapai...bye u alls...luv u kptm...


Tuesday, 3 April 2012

Dear

before this aida xpena terpikir akan " bercinta "
lebih suka idop sorang2..lebih suka idop bebas..
aida xpena pikir nak berkawan special dengan laki yang umor same..
kalo dulu sgt demand..kawan tnye umor dlu..
bcoz umor same nie xmatang..dorg juz tuk suke2 je..
bkn ape la..juz tuk dorg show girlfriend dorg kat kwn2 je..
selalu pkir cmtu..

kalo dlu selalu simpan dlm ati..
saye xmo bercinta ngn laki dak kolej..
ish..dorg nie bukan btul pon..ntah2 ramai da ade..
sebab tgk dr pengalaman org laen..
selalu pikir kalo dorg da abeh blaja jmpe girlfriend laen dorg lupe kat kite..
lelaki kolej lagi xley percaye..selalu pikir cmtu..


one thing..slalu pkir aida nie xcntik..
sape la yg nak..tgk org laen da ade boyfriend la kan..
selama 2 tahun 5 bulan kat kolej..
slalu cuba menidakkan yang aida xkan dpt boyfriend dak kolej..
tapi ape yg slalu kite pkir or ape yg kite xnk slalu dpt kan..

tp..now aida sedang mengenali seorang lelaki..
die same umor ngn aida..die same kolej ngn aida..
see.......! ape yg aida ckp kt atas tu aida dpt..hehe
aida pon xtau nape aida bole rapat ngn die..aida terima die..aida sayang kat die...why ??? arggh...hehehe...aida kan xcantik..tp aida dpt jgk la seorang lelaki yg sepadan la jugak ngn aida..
aida je ckp..or laen xde..hehehe..orang yg memahami..orang yg terima aida seadanya...
orang yang sayang aida sgt2...(aida rase)..
1st jmpe die da rase..waaa dunia nie aida yg punye..hahaha
tu la die ble org tgh angau nie kan...
ciri2 yg aida 1st time jmpe die..nerd nye die nie..hahaha...
hopefully die la smpai future..xde la kene crk lagi..hehe

bcoz of u ..aida terbukak ati terima lelaki..
bcoz of u..aida terima semula ape itu cinta...
bcoz of u...aida sedang berbunga-bunga cinta..
bcoz of u..aida syg selamanye..
luv u syg...
cewwaahh...heheehe


i will do de best for dis relationship...


Wednesday, 21 March 2012

ACCIDENT- abeh kemek keta abang n moto kakak

Pengalaman yang sangat best...
selama 2 tahun memegang lesen memandu percubaan (P) xpena pon accident...
juz nak kene je..tp xkene pon..abeh je tempoh tu..
3 kali da accident...
baru je dpt lesen keta FULL. konon nye bangge la..da abeh da..huhu
bawak la keta seperti hari2 biase...
pegi keje , balik keje..hari2 hadap jem yg sgt2 jem tu...
dari Ampang ke Damansara , dari Damansara ke Ampang..cmtu je la..

pada suatu seketika..da la meeting ngn bos smpai kul 7 lebih...
penat da badan nie..nk kene drive ag...kn best kalo de org jemput cm akak opis nie..hehe
drive smpai la kt lebuhraya AKLEH..kt highway ampang tu..
drive n drive..nmpk la org accident..tgk moto je..aida pon slow la..pe lg..sume org slow nk tgk accident tu..
tgh dok tgk2..aku dgr blakng bunyi dentuman kuat..sgt kuat..dan lepas tu ..aku rase badan ke depan...
perrgghh...keta belakang nie langgar keta aku plak..menyakitkan ati btul..
3 keta accident mase tu..keta aku depan sekali..keta tengah la terok..naseb aku depan sekali..kalo x remuk la..guna keta kancil je kot..kuar dengan xpkai selipar..ye la..aida bwk keta xpkai kasut or selipar..
xbiase..kuar cmtu je..dok maki2 ckit cina tu...xnmpk ke org sume tgh slow..yg die gi laju je langgar nape..
rmai la org melayu benti n xde org cina..tu yg cina tu dia xmembantah bile abg aida suro bayar...mmg patut pon kene bayar.. terok la jgk..

kali kedua mase nk parking keta kat tmpt keje nie...
da bg signal kot nk corner kiri...
tiba2 moto yg ditunggang oleh seorang cina lg..die dgn selambe straight je jln..kene lg la kt tepi keta nie..adoi...
pastu bkn nk bayar lak tu..die ckp xde duit..lepas tu bile tggu cukup bulan gi kt tmpat keje die ..
company die da tutup..kuang asam punye cina..so redha je la ..xselamat die bwk moto kuar..

lastly bulan 3 nie jugak...nak blk keje ..
ujan2.. selekoh nk turun highway kt ampang..mybe tergelincir kot..
myb jugak coz aida tekan brek tayar depan ..die corner sndiri..
abeh moto scooter elit tu..pecah ckit cover die..
aida yg luka2..kat kaki ngn tangan...
kompem berparut nie..tgh crk ubat ilangkan parut..huh
sgt bersyukur yg muka xkene...
still trauma bwk moto..tp da bwk agi gi keje..juz jln blakang keta n takut nk memotong..
cm org baru pndai bawak...mybe lame2 takut tu ilang..
kalo terdesak bwk moto ag..hehehe

just nk ingat kn...HATI2 SEMASA MEMANDU..xkira ape jenis knderaan yg anda bwk...peace =)






Tuesday, 13 March 2012

Praktikal

this is my first job and my first experience..
aida dapat praktikal dekat damansara...
jaoh gler..dari rumah nk gi tempat keje...
dari ampang ke mutiara damansara..dekat ngn the curve..
jaoh kan? tp nak wat cmner..situ je dpt..ade gak dapat kt tempat laen...tp dorg bg lepas abeh offer dari kolej..
mane bole tukar..soooo nak or xnak..kene jugak pegi sane..
1st day aida pegi awal gler...konon nye xnk la kene jem..kan kl slalu jem terok kalo pagi2..
kul 7 da kuar uma..awal kan..smpai je kt sane kul 8..awal gler la kot..xde org lagi...masok keje kul 9..
so dudok je la dlm keta smpai kul 9...ade la 3 org lg smpai..same gk praktikal cm aku..tp course laen2..
tggu punye tggu la..staff smpai kul 10..die ckp biase la monday morning..perrgghhh...!! 
xtau plak aku da smpai kul bpe nie dok tggu die..company kalo xbesar sgt cmtu la staff die..xpunctual org kata..huhu...

best la keje kt sane..sume keje aku buat..dari filing smpai pegi bank pon muke aku jgak..potostat pon aku jugak...pengalaman kan..penting jugak tu..
aku buat system yg xpena aku belajar...macam2..
awal2 keje..aku folo je la..xmo cakap pape..aku ikhlas..ade elaun kan..aku dengar je la ape dorg cakap..
staff pon ok..boss pon ok..aida punye supervisor BOSS.. so xde la dok hadap staff je..
tp staff yg byk suro aku wat keje..aku wat keje org laen...cmnie eh dak praktikal kene...
tuk awal dua minggu la..die ckp kat situ sume org wat keje same je..xde boss, xde staff..cmtu la..

da sebulan keje situ , supervisor pindah..
folo la die gi company laen..best gk la keje sini skang..
staff pompuan juz ade aku ngn akak admin nie..tu je..
so aku berseorangan la di sini..xde kawan..mkn pon kalo akak nie nk gi mknmkn..kalo x tapau pastu mkn kt opis..
yang len sume laki...tp xensem pon..haha..orang it nie xbanyak yg ensem2..hehe
kusut je tgk dorg nie..programmer kan...
keje kt sini ok la..gi meeting n ade keje laen2...sgt banyak pengalaman...

xlame ag nk abeh da..next month tggu lecturer dtg visit..waahh!
menakutkan la..kne prepare da nie..tp ntah la..xde stat pape pon ag nie...
esok la buat..hehe..this is my experience work at company it yg sgt jaoh...
taking care..daaaa



Friday, 2 March 2012

New Update ( Lame da x menaip kt sini )

hyep..come back again...
sangat lame menyepi coz bz gler..
bz dgn life..
lepas abeh study dgn praktikal plak..
tuk sem 6..bekerja sambil mempelajari ape yg diajar dan pengalaman yg sgt bermakna...
sibuk dgn masalah-masalah yang dtg...
sibuk dgn dia..everything..
kadang2 tenet xde tu yang xley nak post...
kadang2 juga malas..hehe
da macam2 perkara da lupe..
nak share tp xingat ..tu la..lame sangat da xbukak blog..
now nak rajin2 post..wlupon orang xde yang baca...
nak tulis jgak..peduli ape..blog saye lah..hehe
so sape2 yang singgah sini bole la share cite korg jgk..nnt saye follow u guys..
orite =)